INFO UPIS NASTAVA ISPITI KOLEKTIV O AKADEMIJI KONTAKT
www.aks.edu.rs » info » oglasna tabla

NOVOSTI

EDUCONS DANI UNIVERZITETA - PROGRAM

EDUCONS AKREDITACIJA
Univerzitet Educons je uspešno prošao akreditaciju studijskog programa KLASIČNO SLIKARSTVO za OSNOVNE, DIPLOMSKE i DOKTORSKE akademske studije. >>> VIŠE INFORMACIJA


EDUCONS DOZVOLA ZA RAD

dozvolaU svečanoj sali Univerziteta Edukons, 26. avgusta 2010. godine, Pokrajinski sekretar za obrazovanje, prof. dr Zoltan Jegeš, uručio je dozvolu za rad Univerziteta Edukons predsedniku Saveta Univerziteta Edukons, prof. dr Aleksandru Andrejeviću. >>> VIŠE INFORMACIJA

EDUCONS DANI UNIVERZITETA
Dani Univerziteta Educons, koji će se održati od 21. do 25. maja 2012., biće dani proslave, ali i dani otvaranja novih prozora. SVEČANA AKADEMIJA povodom DANA UNIVERZITETA EDUCONS će biti održana 24. MAJA 2012. u 11 časova, Svečana sala. >>> VIŠE INFORMACIJA

EDUCONS ALIJANSA
U Svečanoj sali našeg Univerziteta održan je radni sastanak Univerziteta Centralno - Istočne Evrope, na kom su usaglašeni stavovi i potvrđeni interesi osnivanja Alijanse >>> VIŠE INFORMACIJA

EDUCONS SPORAZUM
Potpisan sporazum o saradnji privatnih visokoškolskih ustanova Vojvodine >>> VIŠE INFORMACIJA

EDUCONS UNIVERZIJADA
>>> Prva zlatna medalja za Univerzitet EDUCONS na Univerzijadi u Beogradu!

EDUCONS SAJAM
Prezentacija EDUCONS UNIVERZITETA na Novosadskom sajmu u okviru 5. međunarodnog sajma obrazovanja "Putokazi". >>> POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

 

KOLONIJE

> Likovna kolonija MANDIĆ
23.-29.01.2012.
Kolonija Mandić u Banji Junaković, Apatin, u okviru koje se održava i simpozijum na temu „ Savremeno klasično slikarstvo“ . Pored ostalih eminentnih umetnika učesnici ovogodišnje kolonije i simpozijuma su  mr Vasilije Dolovački i mr Dragan Martinović, redovni profesori na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta Edukons iz Sremske Kamenice.

> ŠARGANSKA OSMICA 2011
Akademija klasičnog slikarstva je održala treću likovnu koloniju u saradnji sa Železnicom Srbije, na Mokroj Gori. Kolonija je trajala od 25. jula do 04. avgusta 2011.

Učesnici ovogodišnje kolonije i domaćini bili su profesori sa Akademije klasičnog slikarstva u sledećem sastavu: Nenad Stankovic, Žarko Drinčić, Ana Mašić, Damjan Martinović. Ostali učesnici ovogodišnjeg likovnog skupa bili su: Dragan Ilić, Milan Pantelić i Vladimir Lalić.

> ŠARGANSKA OSMICA 2010
U okviru četvrtog saziva likovne kolonije ŠARGANSKA OSMICA na Mokroj Gori, čiji su organizatori ZAVIČAJNO DRUŠTVO MOKROGORACA i ŽELEZNICA SRBIJE, učestvovali su i nastavnici i studenti I, II i III godine Akademije klasičnog slikarstva.

> ŠARGANSKA OSMICA 2009
Mokra Gora U bajkovitom ambijentu likovnog komleksa DEVETI KOLOMETAR u okviru trećeg saziva kolonije ŠARGANSKA OSMICA, čiji su organizatori ZAVIČAJNO DRUŠTVO MOKROGORACA i ŽELEZNICA SRBIJE, učestvovali su nastavnici AKADEMIJE KLASIČNOG SLIKARSTVA: Ivan Canjar, Žarko Drinčić, Dragan Martinović, Jelena Sekulić-Voljanek i Vladimir Tović.


OBAVEŠTENJA

EDUCONS SNIŽENA ŠKOLARINA !!!
Snižena je cena školarine na svim nivoima studija: OSNOVNE - 1.900€, DIPLOMSKE - 2.100€, DOKTORSKE - 3.000€ >>> SAZNAJ VIŠE 

> Akademija na YouTube


Kratke filmove o Akademiji klasičnog slikarstva možete pogledati na YouTube stranici >>> EduconsAKS's Channel

 

IZLOŽBE

 

> SEMESTRALNA IZLOŽBA
Pozivamo Vas na otvaranje zimske  semestralne izložbe radova studenata Akademije klasičnog slikarstva u utorak, 23. januara 2014. godine u 13 časova (Univerzitet Educons, Vojvode Putnika 87, Sr. Kamenica).

> IZLOŽBA
mecotintaUniverzitet Edukons - Akademija klasičnog slikarstva i Spomen zbirka Pavla Beljanskog sa zadovoljstvom Vas pozivaju na izložbu Mecotinta 2012, međunarodna izložba grafike. Svečano otvaranje je u četvrtak, 05.12.2013, u 19 časova u galeriji Spomen zbirke Pavla Beljanskog (Trg galerija 2, Novi Sad).

> GODIŠNJA IZLOŽBA
Svečano otvaranje završne izložbe studentskih radova Akademije klasičnog slikarstva, održaće se 14. 06. 2013. sa početkom u 20 h,  u Zavodu za kulturu Vojvodine, Galerija MOST, Vojvode Putnika 2, Novi Sad. Svi zainteresovani mogu da posete izložbu od 14-24. juna 2013. godine.

> SEMESTRALNA IZLOŽBA
U petak, 25.01.2013. u 13 h je svečano otvaranje zimske semestralne izlozbe radova studenata Akademije klasicnog slikarstva  (Univerzitet Educons, Vojvode Putnika BB, S. Kamenica).

> GODIŠNJA IZLOŽBA
Zavod za kulturu Vojvodine i Univerzitet Educons Vas pozivaju na otvaranje godišnje izložbe radova studenata Akademije. Svečano otvaranje je u petak, 15. jun 2012. u 19 h.

> NAJAVA IZLOŽBE
Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Ljiljane Vidaković i Ane Mašić koja će se realizovati u Galeriji SULUJ (Terazije 26/II, Beograd) u ponedeljak, 21.11.2011. sa početkom u 20h. (www.galerijasuluj.org.rs)

> NAJAVA IZLOŽBE
Mali likovni salon KCNS - sreda, 16. novembar 2011., 19 sati - otvaranje izložbe slika Milana Nešića. Izložba traje do 6. decembra 2011.

> NAJAVA IZLOŽBE
U petak, 12.08.2011. je otvaranje izložbe kolektiva Akademije u Narodnom muzeju u Pančevu (www.muzej-pancevo.org.rs).

> NAJAVA IZLOŽBE
Pozivamo Vas na svečano otvaranje izložbe kolektiva Akademije klasičnog slikarstva u galeriji Muzeja u Prijepolju u ponedeljak, 25.07.2011. (www.muzejuprijepolju.org.rs)

> GODIŠNJA IZLOŽBA
Pozivamo Vas na otvaranje letnje semestralne izložbe radova studenata Akademije klasičnog slikarstva u utorak, 15. juna 2011. godine u 13 časova. (Univerzitet Educons, Vojvode Putnika BB, S. Kamenica). Izložba će obuhvatiti seriju radova iz više umetničkih disciplina, nastalih u periodu drugog semestra školske 2010/2011.godine.

> NAJAVA IZLOŽBE
sulujPozivamo Vas na otvaranje izložbe Jelene Sekulić, Nenada Stankovića i Snežane Petrović, koja će se realizovati u Galeriji SULUJ (Terazije 26/II, Beograd). Svečano otvaranje je u ponedeljak 06. 06. 2011. u 19 h. Izložbu će otvoriti Tanja Mijalčić, istoričar umetnosti (www.galerijasuluj.org.rs).

> NOĆ MUZEJA
noc muzejaNa javnom času monumentalnog slikarstva Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta Educons, publika će se upoznati sa načinom izrade murala a zainteresovani posetioci imaće priliku da se aktivno uključe u stvaranje.  ZONA 2: Dunavski park (Studio M, Ignjata Pavlasa 3)

> NAJAVA IZLOŽBE
U petak, 24.03.2011. sa početkom u 19,00 časova je otvaranje izložbe kolektiva Akademije u Galeriji „Selo“, Dom kulture opštine Novi Bečej (www.novibecej.rs/kultura).

> NAJAVA IZLOŽBE
U petak, 04.02.2011. je otvaranje izložbe kolektiva Akademije u Narodnom muzeju u Zrenjaninu (www.muzejzrenjanin.org.rs).

> SEMESTRALNA IZLOŽBA 
U četvrtak, 20.01.2011. u 13 h je svečano otvaranje zimske semestralne izložbe studentskih radova (Univerzitet Educons, Vojvode Putnika BB, S. Kamenica).

> NAJAVA IZLOŽBE
U subotu, 28.08.2010. u 12 h je svečano otvaranje samostalne izložbe prof. mr Vase Dolovačkog. Moderna galerija, Valjevo.

>>> POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS

> NAJAVA IZLOŽBE
Kolektiv Akademije klasičnog slikarstva predstaviće svoja dela u Gradskom muzeju u Smederevskoj Palanci. Izložba će biti otvorena od 26. avgusta 2010. u 19h.

> NAJAVA IZLOŽBE
Kolektiv Akademije klasičnog slikarstva u saradnji sa Kulturnim centrom Inđija, predstaviće svoja dela u Galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji. Izložba će biti otvorena od 23. avgusta (otvaranje u 19:30h) do 2. septembra 2010.

> NAJAVA IZLOŽBE
Kolektiv Akademije klasičnog slikarstva predstaviće svoja dela u Zavičajnom muzeju u Rumi. Izložba će biti otvorena 18.06.2010 u 19 h.

> NAJAVA IZLOŽBE
U petak, 18.06.2010. svečano otvaranje samostalne izložbe crteža i grafika Snežane Petrović. Likovni salon, Dom kulture Trstenik.

> GODIŠNJA IZLOŽBA
Pozivamo Vas na otvaranje letnje semestralne izložbe radova studenata I, II i III godine Akademije klasičnog slikarstva u utorak, 15. juna 2010. godine u 13 časova (Univerzitet Educons, Vojvode Putnika BB, S. Kamenica).

> NAJAVA IZLOŽBE
pirotU petak, 28.05.2010. biće otvorena samostalna izložba grafika mr Snežane Petrović u galeriji Čedomir Krstić u Pirotu.

> NAJAVA IZLOŽBE
sanuKolektiv Akademije klasičnog slikarstva predstaviće svoja dela u galeriji ogranka SANU u Novom Sadu (Platoneum, Nikole Pašića 6). Izložba će trajati od 07.05. do 27.05.2010. Na dan zatvaranja u 19:00 h održaće se tribina na temu KLASIČNA SLIKA na kojoj će govoriti: Sreto Bošnjak - istoričar umetnosti, prof. dr Jasna Jovanov - istoričar umetnosti, i dekan Akademije prof. mr Dragan Martinović (www.ogranak.sanu.ac.rs).

>>> POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS

> NAJAVA HEPENINGA
noc muzejaAkademije klasičnog slikarstva se priključuje akciji NOĆ MUZEJA koja se po sedmi put održava i u kojoj učestvuje više od sto pedeset kulturnih institucija u više od 40 gradova u Srbiji. Publika će u Noći muzeja od 20-24h prisustvovati javnom času crtanja po modelu u prostoru galerije STUDIJA M (Ignjata Pavlasa 3, Novi Sad). >>> VIŠE INFORMACIJA

>>> POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS

> NAJAVA IZLOŽBE
Kolektiv Akademije klasičnog slikarstva predstaviće svoja dela u galeriji Centra za kulturu u Staroj Pazovi. Izložba će biti otvorena 10.05.2010. (www.czkstarapazova.com)

> NAJAVA IZLOŽBE
Kolektiv Akademije klasičnog slikarstva predstaviće svoja dela u galeriji Centra za kulturu Kovin. Izložba će biti otvorena 16.04.2010. (www.kulturakovin.rs)

> NAJAVA IZLOŽBE
Kolektiv Akademije klasičnog slikarstva predstaviće svoja dela u galeriji Kulturnog centra u Bačkoj Palanci (Jugoslovenske armije 9). Izložba će biti otvorena 31.03.2010.

> NAJAVA IZLOŽBE
U ponedeljak 29.03.2010. u 19:00 h, samostalnu izložbu grafika mr Snežane Petrović u Galeriji SULUV-a (Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 9) svečano će otvoriti prof. dr Jasna Jovanov.

> NAJAVA IZLOŽBE
Kolektiv Akademije klasičnog slikarstva predstaviće svoja dela u galeriji „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici. Izložbu će otvoriti prof. mr Vasilije Dolovački u ponedeljak, 15.03.2010. u 19 h. Izložba će trajati do 25.03.2010.

> NAJAVA IZLOŽBE
Kolektiv Akademije klasičnog slikarstva predstaviće svoja dela u okviru grupne izložbe u galeriji „Trag“ u Beogradu. Otvaranje izložbe je u subotu, 20.02.2010. u 12 h. Izložba će trajati do 10.03.2010. (www.galerijatrag.co.rs)

> NAJAVA IZLOŽBE
Otvaranje izložbe profesora i asistenata Akademije klasičnog slikarstva u galeriji Kulturnog centra u Sremskim Karlovcima je zakazano za 26.01.2010. u 19h. Izložbu će otvotriti g. Stanko Dimić, kustos-istoričar. Izložba će biti otvorena do 15.02.2010.

> SEMESTRALNA IZLOŽBA
Zimska semestralna izložba radova studenata Akademije se otvara u ponedeljak 28. decembra 2009. godine u 13:00 h.

>>> POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS

> ARTIFAKT
Novosadska publika će biti u prilici da pogleda radove mr Snežane Petrović od 26. oktobra do 7. novembra 2009. na samostalnoj izložbi grafika u galeriji SULUV-a u Novom Sadu.

> SLIKE I CRTEŽI
Pozivamo Vas na otvaranje izložbe prof. mr Vasilija Dolovačkog u utorak, 16. juna 2009. u 20 sati, u Galeriji Centra za kulturu Kovin (Cara Lazara 85). (www.kulturakovin.rs)

> GODIŠNJA IZLOŽBA
Pozivamo Vas na otvaranje letnje semestralne izložbe studenata u ponedeljak, 15. juna 2009. u 12 časova, u zgradi Akademije klasičnog slikarstva (Vojvode Putnika BB, S. Kamenica). >> VIŠE INFORMACIJA

>>> POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS

> RETROSPEKTIVA
Retrospektivna izložba radova red. prof. mr Dragana Martinovića dekana Akademije klasičnog slikarstva, Univerziteta Educons.
Galerija "Studio M" od 04.06. - 13. 06. 2009. (Ignjata Pavlasa 3, Novi Sad).

> NAJAVA IZLOŽBE
Izložba radova profesora i asistenata Akademije klasičnog slikarstva u galeriji "Studio M" od 13. 05. 2009. (Ignjata Pavlasa 3, Novi Sad).

> IZLOŽBA MALOG FORMATA
LaVistaIzložba slika i skulptura 14 predavača Akademije klasičnog slikarstva u organizaciji Univarziteta Educons. Galerija „La Vista“ (Mite Ružića 2, Novi Sad) 23.04. - 03.05.2009.
>>> PLAKAT IZLOŽBE

> ARTIFAKT
Mr Snežana Petrović je 31. marta 2009. predstavila radove na internacionalnoj izložbi mecotinte "ARTIFAKT" u Rusiji u gradu Ekaterinburgu. Izložba će obići pet ruskih gradova.

OGLASNA TABLA  
PRIPREMNI KURS
U P I S
NASTAVNI PLAN
I S P I T I

SEARCH sitesearch

 

 

N A S T A V A  


> KALENDAR RADA
  Kalendar rada >>> KALENDAR

> RASPORED PREDAVANJA
Raspored predavanja i vežbi >>> RASPORED

> KONSULTACIJE
Termini prijema studenata za konsultacije sa nastavnicima i saradnicima >>> KONSULTACIJE

 

 

 

artTENDERi  

KONKURSI ULUSa

KONKURSI Artmagazina

 

 

ZANIMLJIVOSTI  
GOST UNIVERZITETA  
Poslednje scene tv serijala EKO POJMOVNIK su snimljene na Univerzitetu Educons. Gost je bio Rambo Amadeus koji je sa studentima razgovarao o ZNANJU. Diskusija je bila dvosmerna, gde su obe strane iznosile svoje stavove na temu znanja očuvanja životne sredine.
>>> VIŠE INFORMACIJA
 


nm

 

hNSAKSDana 9. juna 2012. godine, održaće se manifestacija “Noć otovrenih ateljea”. Tom prilikom posetioci će imati pristup ateljeima studenata na Akademiji od 17 do 24 h. >>> više informacija

 

search download webmail links


Educons University, Academy of Classical Painting, Vojvode Putnika 87, 21208 Sremska Kamenica, Serbia
Tel.: +381 21 4893 610 - Fax: +381 21 4893624 - Website: www.aks.edu.rs - Email: info@aks.edu.rs
Copyrignt © EDUCONS 2009. All rights reserved.
WWW.EDUCONS.EDU.RS